Motivation, erfarenheter

Hur motiverar man sig att börja träna?

När det kommer till träning så finns det olika sätt att motivera sig på. Min motivation när jag började löpträna för 9 månader sedan var, att vara med i Midnattsloppet där jag anmälde mig tillsammans med några andra. Vi peppade varandra och följdes åt på Runkeeper. Jag ville inte vara sämre än dem 🙂

Men vägen dit då?

Du kan alltid börja med den HÄR boken 😀

Jo, även om det låter ytligt så satte jag direkt upp ett datum efter ca 2 månaders löpträning där jag skulle få shoppa ny träningsoutfit om jag hållit igång med träningen i dessa två månader. Det peppade mig enormt. Ytligt?? Det skiter jag i så fall i.

Sedan att märka att man klarar mer och mer för varje träningspass är ju enormt motiverande. Det här med att märka resultat är viktigt för mig om någon missat det :). Det stärker mig! Det kan handla om att förbättra sig några sekunder på en viss sträcka. Eller att springa längre å längre.

Det motiverar mig även att efter ett träningspass ha en skön känsla i kroppen. Känslan av att man faktiskt tränat… Det är samma sköna känsla i kroppen nästan oavsett hur själva passet kändes.

Träning är väldigt tacksamt för det är lätt att få resultat och löpning är lätt att ”mäta” med t.ex en app.

Sedan har jag som många kanske noterat shoppat en del (läs mycket) nya träningskläder under dessa månader. Vågar inte räkna ihop hur mycket jag lagt på detta 😀

MEN… för att klara detta med motivation anser jag att det är viktigt (kanske viktigast av allt) att man inte går ut för hårt. Börja varsamt utifrån din nuvarande form.

  

2 reaktioner på ”Motivation, erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s